Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За використання лісових ресурсів Волині у січні сплачено понад 12 мільйонів гривень ренти

опубліковано 27 лютого 2023 о 10:10

У січні 2023 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено 12,2 мільйона гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів. Зокрема, до загального фонду надійшло майже 10 мільйонів гривень, а до спецфонду – 2,2 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів. 

«Кожен платник, який використовує у своїй господарській діяльності лісові ресурси з комерційною метою має зобов’язання щодо сплати рентної плати. Задля своєчасного залучення коштів до бюджету податківці забезпечують постійний моніторинг та аналіз діяльності таких платників на предмет повноти розрахунків із бюджетом. Наша позиція незмінна: використання унікального природного ресурсу з метою отримання прибутку можливе лише за умови держреєстрації та неухильної сплати податків», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: здійснення підприємницької діяльності з порушеннями вимог закону, зокрема у сфері лісозаготівлі, - неприпустиме, особливо з огляду на потреби держави у коштах для протидії загарбнику.

Лише до 1 березня 2023 року громадяни, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без держреєстрації та сплати податків, мають право на податкову амністію активів. 

Щоб скористатися правом на одноразове добровільне декларування  потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом - сплатити передбачений спеціальний збір. 

Про те, як це зробити правильно - детальна інформація у банері «Одноразове добровільне декларування»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області