Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про законодавчі вимоги до працедавців та можливості електронних сервісів ДПС податківці інформували представників громад Турійського району

опубліковано 22 квітня 2021 о 08:28

До участі в засіданні з питань детінізації ринку праці запросили старост об’єднаних громад Турійського району.

Відтак, представники податкової служби та органів місцевого самоврядування Турійщини спілкувалися про вимоги до працедавців щодо оплати праці та можливі шляхи залучення до бюджетів громад додаткових податкових надходжень.

«Найбільша частка надходжень місцевих бюджетів – це сплачений працедавцями за своїх найманих працівників ПДФО. Тому питанню легалізації трудових відносин повинні приділяти максимум уваги представники органів влади всіх рівнів. Тож просимо керівників місцевого самоврядування, за наявності підстав, інформувати податкову службу про виявленні факти використання найманої робочої сили без офіційного оформлення», - звернула увагу старост начальник Турійської ДПІ Лариса Горбач.

Посадовець поінформувала учасників заходу про можливості електронних сервісів, які пропонуються ДПС для використання платниками податків, і нагадала про обов’язок задекларувати доходи усіма, хто торік отримав доходи, з яких не сплачено податків.

«Для кожної громади важливо, щоб мешканці їх території, котрі використовують з комерційною метою землю площею понад 2 га, а також надають оплатні послуги з обробітку землі в сезон польових робіт, відзвітувалися про отримані доходи. Сплачені цими громадянами податки – це надходження місцевих громад та держбюджету», - підсумувала Лариса Горбач.

Нагадаємо, що подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України). За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Волинській області