Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Іваничівщині мешканці громади консультуються з податківцями щодо одноразового добровільного декларування

опубліковано 24 листопада 2021 о 08:32

Іваничівські податківці надають якісну консультаційну допомогу щодо одноразового добровільного декларування мешканцям громад, котрі звертаються за послугами до державної податкової інспекції. Громадянам пропонують для ознайомлення інформацію на тематичному стенді.

Начальник Іваничівської ДПІ Світлана Швигар особисто роз’яснює громадянам положення пропонованої державою податкової амністії.   

«Наші індивідуальні зустрічі з платниками – це діалог, що повинен дати відповіді на найбільш актуальні питання кожному, хто цікавиться питаннями подання одноразової добровільної декларації. Насамперед, ми розповідаємо громадянам про об’єкти, що можуть бути задекларовані, та ставки збору, обов’язково наголошуємо, що декларування активів - добровільне», - зазначає начальник Іваничівської ДПІ Світлана Швигар.

Нагадаємо, що у рамках податкової амністії запропоновано три ставки: 5% загальна ставка, 9% для закордонних активів та 2,5% - для декларування активів у вигляді ОВДП. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6%, 11,5%, 3% відповідно зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови сплати одноразового збору з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків.

Потенційні декларанти можуть ознайомитися з положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону гарячої лінії в м. Луцьку (0332) 777-106 з 10.00 до 12.00.

ВІДЕОМАТЕРІАЛИ ПО ТЕМІ

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області