Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки легальним доходам працюючих у м. Володимирі до бюджету сплачено 369 мільйонів гривень ПДФО

опубліковано 24 червня 2022 о 08:34

У м. Володимирі протягом січня-травня 2022 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 369 мільйонів гривень ПДФО. Це у 2,4 рази більше проти аналогічного періоду торік.

Стабільність надходжень ПДФО, як і всіх податкових платежів – особливо важлива для державного бюджету та територіальних громад у період протидії загарбникам. Тому у податковій службі наголошують: обороноздатність країни та спроможність громад якісно виконувати завдання із забезпечення функціонування об’єктів інфраструктури значною мірою визначається податковою дисципліною представників бізнесу та громадян. 

Підтримати країну фінансово можуть волиняни, котрі торік отримали доходи, але не сплатили з них податки, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

До 20 липня 2022 року громадяни, котрі зобов’язані звітуватися про минулорічні доходи, повинні подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Таку вимогу до декларантів містить Закон України від 26 травня 2022 року № 2260 - IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260), який вступив у дію 27.05.2022 року.

Закон № 2260 передбачає, що сплатити визначені податки і збори за підсумками декларування  потрібно не пізніше 31 липня 2022 року,

У податковій службі рекомендують волинянам відзвітуватися про отримані торік доходи через Електронний кабінет, або ж звернутися до Центру обслуговування платників за місцем податкової адреси.

Держава також запропонувала громадянам задекларувати не лише минулорічні доходи, а й на компромісних умовах  відзвітуватися про активи, що придбані у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування.

Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови перерахування одноразового збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому. Тому податкова служба рекомендує не втратити нагоду розпочати історію сумлінного платника податків. 

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області