Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці просять платників податків Володимир-Волинського району сплатити заборговані платежі до бюджету

опубліковано 05 серпня 2022 о 09:04

В умовах воєнного стану бюджетна стабільність громад залежить від сумління кожного платника податків. Оскільки чимало громадян, підприємців та юридичних осіб у минулі роки допустили заборгованість зі сплати  податків, саме час розрахуватися з місцевим бюджетом, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Зокрема, про погашення податкових боргів повинні подбати громадяни-власники землі та об’єктів нерухомості, а також підприємці-фізичні особи, фірми, підприємства та організації.

З переліком боржників бюджету – платників податків громад Володимир-Волинського району можна ознайомитися за посиланням.

Звертаємо увагу, що звірку щодо розрахунків з бюджетом можна провести самостійно через Електронний кабінет.

Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС потрібно отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Нагадаємо, що на важливості своєчасних розрахунків із бюджетом, зокрема погашенні податкових боргів, особливо наголошується у наказі голови Волинської ОВА від 22.04.2022 року № 137 «Про забезпечення виконання доходів місцевих бюджетів».

Водночас податківці рекомендують скористатися правом на податкову амністію тим, хто придбав майно за доходи, з яких не сплачено ПДФО. Сплативши збір після подання одноразової добровільної декларації, такі особи звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області