Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ратнівщині сплачено 1,6 мільйона гривень податку на нерухомість

опубліковано 21 вересня 2022 о 08:44

Власники нерухомості на Ратнівщині у січні-серпні 2022 року сплатили до місцевих бюджетів 1,6 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Це на 38,3 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Оскільки Волинь належить до регіонів, у яких не ведуться активні бойові дії,  Головне управління ДПС у Волинській області рекомендує всім платникам своєчасно виконувати податкові зобов’язання, а громадян-власників нерухомого майна податківці просять  перерахувати до місцевого бюджету заборговані за минулі роки суми податку на нерухомість. 

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Якщо ж  нерухоме майно придбане у минулі податкові періоди за доходи, з яких не сплачено податків, громадяни можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування.

Особи, які задекларують такі активи, за умови перерахування одноразового збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому.  

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області