Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Іваничівської громади отримують якісну консультаційну допомогу з питань подання звітності через Електронний кабінет

опубліковано 15 листопада 2022 о 08:56

Особливості подання звітності в електронному вигляді  - тема зустрічей іваничівських податківців із платникам податків.  

Фахівці Центру обслуговування платників Іваничівської ДПІ  активно інформують  про переваги електронних сервісів ДПС і надають практичну допомогу кожному, хто прагне звітуватися дистанційно.

Зокрема, місцеві податківці не втрачають нагоди розповісти про важливість декларування активів, що придбані за доходи без сплати податків, пропонуючи відвідувачам ЦОП розглянути можливість звітування у рамках податкової амністії.  

Громадянам варто врахувати: особливий порядок добровільного декларування пропонується власникам активів, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень. Якщо такі активи придбані за доходи, з яких не сплачено податки, можна подати одноразову добровільну декларацію, сплатити одноразовий збір і таким чином уникнути кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Оскільки декларація у рамках податкової амністії подається виключно в електронному вигляді  особисто декларантом, варто стати активними користувачами електронних сервісів ДПС.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію до 1 березня 2023 року, згодом сплатити передбачений спеціальний збір.

Нагадаємо, що держава вперше запропонувала дієвий і цілком прийнятний компромісний механізм виведення з «тіні» набутих активів у легальну площину.

Розмір збору з одноразового добровільного декларування значно менше, ніж встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб. Загальна ставка одноразового збору – 5%, для закордонних активів – 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%.

Кожному декларанту фахівці податкової служби надають необхідну консультаційну допомогу. Зокрема, детальнішу інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню та про процедуру подання декларації можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області