Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До бюджету м. Луцька надійшло 124 мільйони гривень плати за землю

опубліковано 22 листопада 2022 о 09:01

Упродовж січня-жовтня 2022 року до бюджету м. Луцька сплачено 124 мільйони гривень плати за землю. Сума отриманої плати за землю на 15,8 відсотка перевищує минулорічні показники за аналогічний період.  

Зокрема, юридичні особи обласного центру Волині спрямували до місцевого бюджету 115,5 мільйони гривень, а фізичні особи – майже 8,5 мільйона гривень плати за землю.

Окрім поточних платежів, що є обов’язковими для сплати на територіях, де відсутні бойові дії, власникам землі та об’єктів нерухомості Волині варто погасити заборговані майнові податки, а підприємцям – заборговані суми єдиного податку, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Водночас податківці рекомендують скористатися правом на податкову амністію тим, хто придбав майно за доходи, з яких не сплачено ПДФО. Сплативши збір після подання одноразової добровільної декларації, такі особи звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області