Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості декларування доходів та активів мешканці Любомльщини дізнаються у Центрі обслуговування платників

опубліковано 20 січня 2023 о 09:22

Любомльські податківці активно спілкуються з громадянами у ході тематичних міні- зустрічей. Найбільш актуальні питання для обговорення з мешканцями Любомльщини у перший місяць нового року – декларування доходів за минулий рік та норми податкової амністії активів.

«До Річної податкової декларації про доходи внесено зміни, тож ми консультуємо наших потенційних декларантів щодо вимог до її заповнення. Оскільки регіон прикордонний, чимало мешканців Любольщини отримували іноземні доходи. Таким громадянам пропонуємо відзвітуватися про доходи за минулий рік і сплатити податки.  Щодо статків, набутих без сплати податків в минулому, то держава  пропонує компромісний варіант їх декларування із пільговими ставками збору з одноразового добровільного декларування», - зазначає начальник Любомльської ДПІ Наталія Пастощук.

Нагадаємо, що до 1 березня 2023 року громадяни мають можливість скористатися компромісним механізмом виведення з «тіні» набутих активів у легальну площину. Особливий порядок добровільного декларування пропонується власникам активів, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень.

Детальнішу інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню, та про процедуру подання декларації можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Окрім того, із 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами. Заповнити і подати Річну декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2023 року зобов’язані громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Звертаємо увагу, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачає Конституція України. Зокрема, стаття 67 Основного Закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Відповідно до вказаної законодавчої норми «Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області