Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості декларування доходів турійські податківці інформують громадян у ході тематичних зустрічей

опубліковано 24 січня 2023 о 08:57

Тематичні зустрічі - тренінги з питань подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи - тема щотижневих зустрічей турійських податківців із відвідувачами Центру обслуговування платників.

Саме консультаційна допомога спрощує громадянам процес декларування доходів, оскільки фахівці Турійської ДПІ детально роз’яснюють особливості подання декларації про майновий стан і доходи.

Щоб донести максимум інформації  про обов’язок звітуватися про доходи у Центрі обслуговування платників Турійської ДПІ облаштували тематичний стенд. Втім, з огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонують подати декларацію через Електронний кабінет. 

Водночас турійські податківці роз’яснюють положення пропонованої державою податкової амністії активів. Насамперед, акцентують увагу на тому, що одноразова добровільна декларація подається винятково в електронному вигляді.

Нагадаємо, що до 1 березня 2023 року держава вперше запропонувала дієвий і цілком прийнятний компромісний механізм виведення з «тіні» набутих активів у легальну площину. Особливий порядок добровільного декларування пропонується власникам активів, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень.

Якщо такі активи придбані за доходи, з яких не сплачено податки, можна подати одноразову добровільну декларацію, сплатити одноразовий збір і таким чином уникнути кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Задекларувавши активи, треба буде сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, розмір якого значно менше, ніж встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб. Загальна ставка одноразового збору – 5%, для закордонних активів – 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%.

Детальнішу інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню, та про процедуру подання декларації можна дізнатися з тематичного банера на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області