Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Корисна інформація про декларування доходів – у ЦОП Любешівської ДПІ

опубліковано 30 січня 2023 о 09:12

Із початком деклараційної кампанії любешівські податківці активно консультують громадян щодо особливостей подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи.

Зокрема, зустрічі з потенційними декларантами - одна з форм ефективної взаємодії з платниками для інформування гро обов’язок декларувати доходи та переваги користування електронними сервісами ДПС.  

Власне у Центрі обслуговування платників при Любешівській ДПІ громадяни завжди можуть отримати консультаційну допомогу щодо нюансів заповнення і подання декларації в Електронному кабінеті.

«Рекомендуємо кожному, хто планує звітуватися про минулорічні доходи, обов’язково користатися можливістю Електронного кабінету, оскільки цей багатофункціональний сервіс від податкової служби має чимало переваг. Дистанційне спілкування з контролюючими органами – звична практика у цивілізованих країнах», - розповідає начальник Любешівської ДПІ Андрій Любеля.

Під час кожної зустрічі із платниками любешівські податківці інформують щодо положень пропонованої державою податкової амністії активів. Насамперед, акцентують увагу на тому, що одноразова добровільна декларація подається винятково в електронному вигляді.

Нагадаємо, що до 1 березня 2023 року держава запропонувала дієвий і цілком прийнятний компромісний механізм виведення з «тіні» набутих активів у легальну площину. Особливий порядок добровільного декларування пропонується власникам активів, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень.

Якщо такі активи придбані за доходи, з яких не сплачено податки, можна подати одноразову добровільну декларацію, сплатити одноразовий збір і таким чином уникнути кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Детальнішу інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню, та про процедуру подання декларації можна дізнатися  з тематичного банера на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області