Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Ковельського району спрямували до місцевих бюджетів 884 мільйони гривень податкових платежів

опубліковано 27 липня 2023 о 09:29

За підсумками січня-червня 2023 року на території Ковельського району до місцевих бюджетів сплачено 883,8 мільйона гривень податкових платежів. Це на 27 відсотків  більше проти першого півріччя 2022 року. 

Залучення додаткових надходжень і пошук  нових джерел наповнення бюджетів – спільний пріоритет для податківців та органів місцевого самоврядування. Тож у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують, що зараз позиція громад у питанні сплати майнових податків повинна бути максимально активною. 

Варто акцентувати увагу фізичних осіб на тому, що сплачені ними майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування. Не обов’язково чекати поштового відправлення від ДПС, щоб виконати податкові зобов’язання. Громадяни мають право самостійно звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для отримання податкового повідомлення-рішення про нараховану суму земельного податку та податку на нерухоме майно.  

Звертаємо увагу: громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками саме зараз варто провести звірку щодо належних їм об’єктів і нарахованих податкових платежів. 

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом.  Детальніша інформація  - у листівці.                                              

Сектор інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області