Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Ковельського району спрямували до місцевих бюджетів 850 мільйонів гривень податкових платежів

опубліковано 24 липня 2024 о 08:09

За підсумками першого півріччя 2024 року на території Ковельського району до місцевих бюджетів сплачено 850 мільйонів гривень податкових платежів.  

Сума сплачених податків до бюджетів громад на території району – дещо менша, ніж минулорічні надходження за аналогічний період. Ця ситуація зумовлена законодавчими змінами щодо джерел доходів місцевих бюджетів, - пояснюють у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Залучення додаткових надходжень і пошук  нових джерел наповнення бюджетів – спільний пріоритет для податківців та органів місцевого самоврядування. Тож у Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують:  позиція громад у питанні сплати податків, що зараховуються до місцевих бюджетів, повинна бути максимально активною. 

Легальне працевлаштування, офіційно зареєстрована підприємницька діяльність і впорядкування земельних відносин – головні передумови, що сприяють своєчасному наповненню місцевих бюджетів.  

Вирішувати питання соціально-економічного розвитку територій за рахунок сплачених податків громади будуть фінансово спроможні, якщо переконають місцевий бізнес працювати з дотриманням вимог закону та використовувати задекларовану працю.

Водночас фінансово допомогти країні та громадам повинні громадяни, які відзвітувалися про минулорічні доходи у рамках щорічної кампанії декларування доходів. 

Нагадаємо, що 31 липня поточного року - останній день, коли декларанти зобов’язані перерахувати податки до бюджету.  

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії  

ГУ ДПС у Волинській області