Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники, внесені до Реєстру великих платників податків, сплачують податок на прибуток за місцезнаходженням

опубліковано 21 січня 2020 о 09:12

Якщо місцезнаходження платника податків не співпадає з місцем податкового обліку в органі ДПС, сплата податку на прибуток підприємств здійснюється за місцезнаходженням платника, на бюджетні рахунки відкриті на рівні головних управлінь Державної казначейської служби України в областях з відомчою ознакою «99»

Податкова звітність з податку на прибуток великими платниками податків подається за новим місцем обліку з дати переходу до Офісу великих платників податків ДПС.

Відповідно до п.п. 14.1.24 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) великий платник податків - юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 мільйонів євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом Національного банку України за той самий період, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Державного бюджету України, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, за такий самий період перевищує еквівалент 1 мільйона євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом Національного банку України за той самий період, у разі якщо сума таких податків, зборів, платежів, крім митних платежів, перевищує еквівалент 500 тисяч євро.

Великий платник податків, щодо якого центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, прийнято рішення про переведення на облік у контролюючий орган, що здійснює супроводження великих платників податків, чи інший контролюючий орган, після взяття його на облік за новим місцем обліку зобов’язаний сплачувати податки за місцем попереднього обліку у контролюючих органах, а подавати податкову звітність та виконувати інші обов’язки, передбачені цим Кодексом, за новим місцем обліку (абзац сьомий п. 64.7 ст. 67 ПКУ).

Реєстр великих платників податків на 2020 рік затверджено наказом Державної податкової служби України від 26.09.2019 № 98 «Про затвердження Реєстру великих платників податків на 2020 рік» зі змінами і доповненнями та розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням: Головна/Діяльність/Законодавство про діяльність/Накази про діяльність (https://tax.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/73705.html).

Податкова звітність з податку на прибуток великими платниками податків подається за новим місцем обліку з дати переходу до Офісу великих платників податків ДПС.

Довідково: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (категорія102.20.02).

 

  Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області