Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські господарюючі суб’єкти торік дистанційно подали 462,8 тисячі звітних документів

опубліковано 31 січня 2020 о 09:02

Незмінно прихильниками сучасних інформаційних технологій залишаються платники податків – юридичні особи. Волинські підприємства та фірми у 2019 році засобам телекомунікаційного зв’язку подали 264,7 тисячі, а підприємці-фізичні особи - 196,1 тисячі податкових декларацій.

«Електронні сервіси, що пропонуються ДПС на єдиному вебпорталі, дозволяють кожному платнику самостійно обрати сучасну та зручну форму спілкування з фахівцями ДПС. А в тому, що звітування перед податковою службою за посередництвом Електронного кабінету економить час, може переконатися кожен, хто зареєструвався у цьому сервісі, успішно формує та подає звіти. Зверну Вашу увагу, що саме електронний формат спілкування з податківцями не вимагає особливих зусиль чи додаткових часових витрат, оскільки подання звітності здійснюється з персонального комп’ютера на робочому місці», – зазначає в.о. начальника головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.  

Посадовець наголосив, що така дистанційна взаємодія з податковим інспектором не передбачає особистого контакту, відтак – виключає суб’єктивний чинник та корупційну складову.

«За підсумками року на Волині найбільше прихильників е-звітування серед юридичних осіб. Понад 84 відсотки звітних декларацій підприємства та фірми подають дистанційно. Маємо підстави стверджувати, що і підприємці-фізичні особи стануть більш активними користувачами Електронного кабінету. Як відомо, електронні звіти не потребують окремого візиту до податкової, що економить ресурси для виконання податкових зобов’язань», - підсумував Олег Гирикович. 

 

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області