Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головне управління ДПС у Волинській області рекомендує мешканцям прикордоння задекларувати доходи від імпорту промислових товарів

опубліковано 10 лютого 2020 о 11:22

Повноваження Державної податкової служби не передбачають заходів правоохоронного характеру щодо порушників податкового та митного законодавства. Тому в Головному управлінні ДПС у Волинській області запрошують до добровільного декларування доходів громадян, котрі переміщують через кордон промислову та підакцизну продукцію на замовлення підприємницьких структур.

Про це учасників наради представників правоохоронних органів поінформував в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

«Спонукати громадян, котрі фактично «працюють» у схемах легалізації імпортованої техніки, декларувати доходи та сплачувати податки можливо в рамках деклараційної кампанії. Вона проводиться на виконання вимог статті  67 Конституції України. Але закон визначає, що таке щорічне декларування  - добровільний процес», - зазначив Олег Гирикович.

Втім, лише роз’ясненнями робота податківців  у цьому напрямку не обмежиться. Отримані міжнародні запити компетентних органів Республіки Польща щодо громадян м. Нововолинська та Іваничівського району, які придбавали на території Польщі значну кількість побутової електроніки та техніки з отриманням документів «Тах Free» для туристів, дозволяють фахівцям ДПС здійснювати контрольно-перевірочні заходи.

«Власне, за результатами проведених податкових перевірок ці громадяни будуть зобов’язані задекларувати доходи і сплатити відповідні платежі, тож бюджети отримають додаткові надходження. Ця ж інформація від громадян буде підставою визначення податкових агентів та залучення їх до оподаткування доходів в подальшому», - підкреслив Олег Гирикович.

 

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області