Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині у січні за участі фахівців ДПС легалізовано понад сто найманих осіб і 34 підприємця

опубліковано 14 лютого 2020 о 09:26

Січневий результат 68 рейдів місцями здійснення підприємницької  діяльності на Волині – легалізація праці 105 неоформлених належним чином найманих осіб, - інформує управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області.

Окрім того, волинські податківці у складі робочих груп з питань детінізації праці переконали 34 підприємця здійснити офіційну держреєстрацію діяльності і сплачувати податки. Ще 22 наймані особи отримали офіційне робоче місце під час контрольно-перевірочних заходів фахівців ДПС в області.

Лише завдяки цим заходам щомісячно до бюджету надходитиме понад 100 тисяч гривень ПДФО і майже 10 тисяч гривень військового збору. Важливо, що легалізовані працівники матимуть соціальні гарантії від держави, оскільки їх працедавці перераховуватимуть єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: неухильне дотриманні вимог закону у сфері оплати праці – це не лише гарантія соціального захисту працюючих громадян, а й відсутність штрафних санкцій у роботодавців за виявлені порушення.

Довідково: лише у січні під час перевірок волинські податківці нарахували  працедавцям понад 4,8 мільйона гривень податків разом зі штрафними санкціями за допущені порушення податкового законодавства при виплаті зарплати.

 Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області