Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині у січні сплачено 183 мільйони гривень податку на додану вартість

опубліковано 25 лютого 2020 о 09:15

У січні 2020 року волинські платники ПДВ спрямували до держбюджету 182,7 мільйона гривень податку на додану вартість. Таким чином, сума сплаченого ПДВ протягом першого місяця нового фінансового року на 18,6 відсотка перевищує показники січня 2019 року.

Власне саме цей ріст – яскраве свідчення ефективності адміністрування податку на додану вартість із застосуванням сучасних інформаційних сервісів, - констатують в Головному правлінні ДПС у Волинській області.

«Ріст сплати ПДВ у січні – безумовний позитив, оскільки традиційно перший місяць нового року не відрізняється потужною діловою активністю. Разом з тим, якісний податковий супровід платників ПДВ  дозволяє легальному  і прозорому бізнесу почуватися впевнено і комфортно. Щодо потенційних зловживань, то такі моменти виявляються на початкових стадіях. Електронний формат взаємодії з платниками ПДВ та робота Системи моніторингу оцінки ризиків демонструють очевидний фінансовий ефект для бюджету», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що завдяки росту сплати ПДВ  сумлінний бізнес може розраховувати на належне бюджетне відшкодування податку на додану вартість. Зокрема, у січні 2020 року волинському бізнесу відшкодовано 56,7 мільйона гривень ПДВ.

 

Сектор комунікацій Головного управління

ДПС у Волинській області