Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадськість Волині пропонуватиме удосконалити алгоритм застосування бізнесом новітніх РРО

опубліковано 27 лютого 2020 о 09:14

Комісія з питань удосконалення податкового законодавства Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області опрацьовуватиме пропозиції бізнесу щодо вдосконалення механізму застосування новітніх РРО. Узагальнені висновки будуть спрямовані на розгляд законодавців.

Таке рішення ухвалено на засіданні Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області 25 лютого 2020 року.

«Право застосовувати новітні РРО у бізнесу виникає з 19 квітня 2020 року. Тобто, з цього часу кожен платник зможе використовувати програмні РРО доступні на ринку. Планується, що саме з 19 квітня і податкова служба надасть безкоштовне рішення, яким можна буде користуватися в частині фіскалізації торговельних операцій. Разом з тим,  із квітня до категорії платників, які зобов’язані здійснювати готівкові розрахунки із застосуванням касової техніки, вже належать підприємці, які реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту та лікарські засоби, вироби медичного призначення, а також надають платні послуги у сфері охорони здоров’я. Ця норма поширюється на підприємців незалежно від обсягу доходу», - звернула увагу представників громадськості завідувач сектору комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

На зауваження членів Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області щодо можливого застосування штрафних санкцій  до представників бізнесу, які з певних причин не встигатимуть встановлювати касову техніку, посадовець зазначила: «Впровадження кожної податкової новації завжди передбачає певний адаптаційний період для бізнесу. Про розширення кола суб’єктів господарювання, які зобов’язані працювати з реєстраторами розрахункових операцій, ми активно інформуємо  через мережу Інтернет та під час семінарів та практикумів протягом кількох останніх місяців. Цілком можливо, що буде рішення щодо мораторію на перевірки для малого бізнесу. Однак, підприємців, які здійснюють так звані ризикові види діяльності, податкова матиме право перевіряти».


Сектор комунікацій Головного управління

ДПС у Волинській області