Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські декларанти визначили до сплати майже 4 мільйони гривень податків

опубліковано 13 березня 2020 о 08:03

Волиняни вже задекларували майже 182 мільйони гривень доходів, отриманих у 2019 році. Річні податкові декларації до державних податкових інспекцій Волині станом на 10 березня 2020 року подали 1625 громадян.

Волиняни, котрі відзвітувалися про доходи, з яких торік не сплачено податків, визначили до сплати 3,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 0,6 мільйона гривень військового збору.

«Ми сподіваємося, що волинські декларанти будуть відповідальними і  протягом шістдесяти днів від моменту подання декларації сплатять до бюджету визначені податкові зобов’язання. Оскільки сплачені податки з отриманих доходів означають можливість своєчасного фінансування державних програм соціального спрямування, прошу наших декларантів не зволікати зі сплатою. Водночас звертаюся до громадян. які ще не задекларували доходи, обов’язково це зробити. Європейська практика переконує, що саме свідоме декларування доходів та сплата податків – найбільш правильний шлях до побудови цивілізованого суспільства з відповідними стандартами життя», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Подати декларацію в електронній формі можна, скориставшись Електронним кабінетом, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Державна податкова служба пропонує кожному декларанту через електронний сервіс в «Електронному кабінеті» сформувати декларацію з вже частково заповненими даними на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

В паперовому вигляді декларацію можна подати у Центрах обслуговування платників, з графіком роботи яких  можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДПС у Волинській області за адресою vl.tax.gov.ua. 

До послуг кожного декларанта – тематичний банер «Деклараційна кампанія 2020», у якому містяться інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо особливостей подання декларації про доходи.

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області