Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині підприємці-фізичні особи збільшили сплату єдиного податку на 19 відсотків

опубліковано 23 квітня 2020 о 10:10

Суб’єкти малого підприємництва Волині, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, щорічно збільшують відрахування до бюджету. Перший квартал 2020 року теж демонструє позитивну динаміку у сплаті єдиного податку, зокрема  підприємцями - фізичними особами.

А саме, за підсумками січня-березня 2020 року підприємці - фізичні особи спрощеної системи оподаткування сплатили до місцевих бюджетів Волині  на 19,1 відсотка більше єдиного податку. Сума, що отримана громадами від таких платників, перевищує 129 мільйонів гривень.

«Щоб полегшити умови діяльності для малого бізнесу держава законодавчо підтримала найбільш вразливих її представників. Насамперед, це мораторій на перевірки бізнесу Державною податковою службою до 31 травня, по-друге, це скасування ЄСВ для ФОПів, по-третє, це відтермінування строків подання звітності, скасування штрафів і пені по всіх видах платежів, окрім ПДВ, акцизу та рентної плати. Тобто, на період карантину саме фізичні особи-підприємці матимуть суттєво менші фінансові  зобов’язання перед державою», - розповіла в прямому ефірі програми «Тема дня» Українського радіо Луцьк завідувач сектору комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

Посадовець підкреслила, що податкова служба дотримується вимог закону та в межах повноважень продовжує надавати адміністративні послуги для платників податків.

Нагадаємо, відповідно до внесених змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)  тимчасово за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску «за себе» фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, члени фермерських господарств та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю.

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області