Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Волині спрямували до держбюджету на 10 відсотків податкових платежів більше

опубліковано 05 червня 2020 о 09:15

За підсумками січня-травня 2020 року на Волині до загального фонду держбюджету сплачено 1 мільярд 672 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструють територіальні органи ДПС у Волинській області.

Перерахована господарюючими суб’єктами Волині сума до державної скарбниці  на 154 мільйони гривень перевищує аналогічні показники минулого року, - інформує управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Волинській області.  

«Плюс 10 відсотків надходжень до держбюджету в умовах економічного сповільнення – гарний сигнал для майбутнього відновлення та зростання економіки. А тим часом в умовах, що об’єктивно через пандемію COVID-19 визначають не лише темпи розвитку, а й відповідно ситуацію зі сплатою податків, фахівці ДПС максимально ефективно протидіятимуть так званим мінімізаційним схемам та ризикам несплати. Надзвичайна ситуація через коронакризу вимагає від податківців дуже якісної роботи, а від кожного платника  - особливої податкової дисципліни», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.   

Водночас керівник волинських податківців підкреслила, що ефективна практика адміністрування податків неможлива без сучасних технологічних рішень.

«Електронний формат взаємодії фахівців платників з податковою службою є, як ніколи, актуальним. Електронні сервіси ДПС постійно вдосконалюються відповідно до потреб платників податків. Разом з тим, отримана нами електронна інформація досить швидко аналізується. Відповідно, фахівці податкової служби можуть своєчасно реагувати на ризики несплати», -підсумувала Світлана Савчук. 

 Нагадаємо, що наразі Волинь зберігає позитивну динаміку податкових надходжень. Зокрема, протягом січня-травня 2020 року в області до бюджетів усіх рівнів зібрано 3 мільярди 531 мільйон гривень податкових надходжень. Це майже на 202 мільйони гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Сектор комунікацій Головного управління  

ДПС у Волинській області