Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині місцеві бюджети отримали понад 137 мільйонів гривень плати за землю

опубліковано 19 червня 2020 о 08:52

Господарюючі суб’єкти Волині та громадяни протягом січня-травня 2020 року сплатили до місцевих бюджетів 137,4 мільйона гривень плати за землю.

У перші місяці фінансового року основну суму надходжень з плати за землю забезпечують представники підприємництва, котрі перераховують до бюджету орендну плату за землю. Нинішнього року – це вже 124,3 мільйона гривень.

Тим часом, волиняни, які мають у власності чи користуванні земельні наділи, протягом січня-травня сплатили 13 мільйонів гривень земельного податку.

Саме зараз триває процес формування і вручення громадянам податкових повідомлень-рішень про нараховану суму майнових податків, зокрема земельного податку та податку на нерухомість. Тому в податковій службі краю звертаються до громадян з проханням виконати свої податкові зобов’язання перед бюджетом вчасно, тобто протягом шістдесяти днів від моменту отримання податкового повідомлення-рішення від ДПС.

«Своєчасно отримана плата за землю сприятиме фінансовій стабільності громад. Тож кожен власник землі чи нерухомості має обов’язок  сплатити передбачений законом податок до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування. Саме така податкова дисципліна кожного платника – основа фінансової самостійності та спроможності громад», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.   

Якщо ж Ви отримали податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану Вам суму податку на нерухомість чи земельного податку, але дані, вказані у повідомленні потребують уточнення чи внесення змін, провести звірку можна у Центрі обслуговування платників, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Зокрема, отримати консультації щодо підстав нарахування майнових податків та провести звірку можна за місцем Вашої податкової адреси за  номерами телефонів, що вказані у посиланні.

 

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області