Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині до держбюджету сплачено 759,6 мільйона гривень ПДВ

опубліковано 22 червня 2020 о 09:07

За підсумкам п’яти місяців 2020 року волинські платники ПДВ сплатили до держбюджету 759,6 мільйона гривень податку на додану вартість. Таким чином, з початку року сума перерахованого ПДВ в області на 17,3 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

«Той факт, що всупереч сповільненню економіки маємо позитивну динаміку сплати ПДВ, переконує в ефективності запровадження сучасних технологічних рішень в процес його адміністрування. Електронний формат спілкування та безконтактна взаємодія з платниками запобігають спробам  окремих бізнес-структур сформувати так званий схемний податковий кредит. Як наслідок, бюджет отримує належні кошти», – зазначає  начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських податківців підкреслила, що діяльність фахівців ДПС у напрямку протидії ризикам несплати ПДВ – в інтересах держави та прозорого бізнесу.

«Ми прагнемо не лише забезпечити надходження до бюджету, а й створити більш сприятливі умови для легального бізнесу. Тож не варто розглядати податківців лише як прискіпливих контролерів. Фахівці ДПС – це ще й надійні партнери бізнесу, що не ухиляється від виконання своїх зобов’язань перед бюджетом», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: у січні-травні 2020 року волинському бізнесу відшкодовано 252,8  мільйона гривень ПДВ.


Сектор комунікацій Головного управління  

ДПС у Волинській області