Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки відповідальним споживачам підакцизної продукції місцеві бюджети Волині отримали 60,6 мільйона гривень роздрібного акцизу

опубліковано 27 липня 2020 о 08:01

Представники підприємництва Волині, які реалізують підакцизні товари, протягом першого півріччя 2020 року сплатили до місцевих бюджетів 60,6 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Це на 8,4 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Тож, лише легальний продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів  дозволяє громадам отримувати вагомі додаткові надходження, - констатують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

 «Щоб стабільно мати належні кошти для розв’язання нагальних питань життєдіяльності громад, їх керівники повинні володіти достеменною інформацією про те, чи відповідальні платники податків здійснюють підприємницьку діяльність на їх території. Лише за умови, коли підприємці отримають ліцензію на право реалізації підакцизної групи товарів та пропонуватимуть споживачам марковану належним чином продукцію, громади можуть розраховувати на надходження роздрібного акцизу. В протилежному випадку – не лише бюджетні втрати, а й серйозна загроза життю та здоров’ю тим, хто купуватиме нелегальний алкоголь чи тютюн», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Запобігти небажаним наслідкам споживання нелегального спиртного може кожен відповідальний громадянин, вимагаючи чек у продавця підакцизних товарів. Саме у фіскальному чеку господарюючі суб’єкти відображають суму акцизного податку, яку фактично сплачує покупець, - звертають увагу у податковій службі краю.

Про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, просимо негайно інформувати за номерами телефонів у м. Луцьк  (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області