Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Частка плати за землю у сумі надходжень майнових податків - понад 80 відсотків, - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 30 липня 2020 о 09:23

За підсумками першого півріччя 2020 року у загальній сумі майнових податків, що сплачені до бюджетів громад Волині, плата за землю перевищує 80 відсотків. Загалом протягом першого півріччя поточного року громади отримали понад 234 мільйони гривень майнових податків.

Найбільші суми з плати за землю до бюджетів громад спрямовують господарюючі суб’єкти. Наприклад у звітному періоді громади завдяки сумлінню юридичних осіб отримали 167,6 мільйона гривень плати за землю.  Громадяни за цей час сплатили 21,4 мільйона гривень земельного податку.

«Саме у липні-серпні громадяни найбільш активно перераховують до місцевого бюджету за місцем розташування земельної ділянки нараховану суму земельного податку. Наразі більшість фізичних осіб-власників землі та землекористувачів, вже отримали податкові повідомлення-рішення від ДПС про нараховану суму земельного податку. Щоб не створювати податкових боргів кожен платник упродовж 60 днів від моменту отримання такого повідомлення зобов’язаний перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити», - звертає увагу начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук. 

Однак, як свідчить практика, з різних причин чимало волинян мають заборгованість зі сплати земельного податку за минулі роки. Нині у переліку таких боржників – низка фізичних осіб.

«Щоб фінансово підтримати громади, просимо волинян сплатити заборговані суми земельного податку, а також своєчасно перерахувати до бюджетів громад нараховані цього року майнові податки», - наголошує Світлана Савчук.

Отож, якщо Ви –власник земельної ділянки чи землекористувач, але ще не отримали повідомлення від податкової служби про нараховану суму земельного податку, варто зателефонувати до державної податкової інспекції та з’ясувати причини відсутності інформації щодо належної Ва земельної ділянки.

Якщо ж Ви отримали податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану Вам суму податку на нерухомість чи земельного податку, але дані, вказані у повідомленні потребують уточнення чи внесення змін, провести звірку можна у Центрі обслуговування платників, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Зокрема, отримати консультації щодо підстав нарахування майнових податків та провести звірку можна за місцем Вашої податкової адреси за  номерами телефонів, що вказані у посиланні.

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області