Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сума сплаченого волинським бізнесом податку на прибуток наближається до півмільярда гривень

опубліковано 15 вересня 2020 о 08:17

Незважаючи на несприятливі економічні тенденції через коронакризу на Волині зберігається позитивна динаміка надходжень з податку на прибуток. Зокрема, протягом січня-серпня 2020 року в області сплачено 472,7 мільйона гривень податку на прибуток.

Сума перерахованого до держбюджету податку на прибуток на 12,3 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

«Декларування реального фінансового результату від здійснення господарської діяльності – основа стабільного надходження податку на прибуток. Тож варто подякувати тим волинським підприємствам, які в умовах коронакризи зберігають виробництво та працюють з дотриманням усіх вимог закону. Завдяки такому сумлінному бізнесу держава ритмічно отримує кошти для виконання своїх зобов’язань», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців наголосила, що у процесі аналізу та опрацювання поданої платниками звітності фахівці ДПС детально вивчають причини збитковості кожного господарюючого суб’єкта.

«Ми маємо належний інформаційно-аналітичний інструментарій для того, щоб з’ясувати наскільки чесним був платник, коли намагався у декларації переконати податкову щодо власної збитковості. Попередження фіктивної збитковості, якісний податковий супровід та конструктивний діалог із сумлінним бізнесом дозволяють нам залучати до бюджету належні кошти», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: протягом січня-серпня 2020 року до обласного бюджету від великих платників, які перебувають на обліку в Луцькому відділі податкового супроводження підприємств Львівського управління Офісу великих платників податків ДПС, надійшло 14 мільйонів гривень податку на прибуток.

Пресслужба Головного управління

 ДПС у Волинській області