Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині припинено схему ухилення від сплати податків на 864,5 тис. гривень

опубліковано 15 вересня 2020 о 08:45

Донецькі податківці упередили черговий факт розповсюдження підприємством ризикового податкового кредиту.

Так, працівники податкової служби звернули увагу на діяльність одного з підприємств, яке, незважаючи на наявність активної господарчої діяльності на підставі зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних, саму податкову звітність з ПДВ до контролюючих органів не подавало. Окрім цього, увагу податківців привернув і той факт, що керівник зазначеного підприємства значився очільником ще 40 підприємств (при цьому відносно деяких з них органами податкової служби вже були прийняті рішення про їх ризиковість), а головний бухгалтер – головним бухгалтером 6 підприємств.

Під час аналізу діяльності підприємства було встановлено, що вона має так званий транзитний характер, але підприємство відображало придбання та подальшу реалізацію добрив, гербіцидів, насіння соняшника, ріпака, кукурудзи тощо у значно більшій кількості, ніж було придбано. Також було виявлено, що підприємство реалізовувало зазначену сільськогосподарську продукцію не відразу, а через деякий суттєвий проміжок часу, що передбачає зберігання таких товарів. При цьому підприємство не звітувало про наявність власного майна, у тому числі складів, а також не здійснювало придбання послуг зі складського зберігання товарів.

Для оперативного відпрацювання розповсюдження ризикового податкового кредиту фахівці податкової служби регіону направили інформацію до ДПС та колег з регіонів. У результаті відпрацювання припинено схему ухилення від оподаткування обсягом 864,5 тис. гривень.

Пресслужба Державної податкової служби України