Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дії податкової служби в питанні призначення і проведення перевірок ТОВ «Верба-ВВ» відповідають вимогам чинного законодавства, - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 29 вересня 2020 о 14:56

Інформаційне агентство «Конкурент»

Усі перевірки ТОВ «Верба–ВВ» з питань обґрунтованості заявлених до відшкодування з державного бюджету сум ПДВ  призначені відповідно до п. п. 78.1.8 п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Відтак твердження представників керівного складу вказаного товариства щодо цілеспрямованого тиску на ТОВ «Верба-ВВ» з боку податкової служби Волині, оприлюднені у мережі FACEBOOK та на сторінках Інформаційного агентства «Конкурент», - безпідставні.  

Щодо більш детального аналізу діяльності підприємства та вивчення додаткових матеріалів під час проведення останньої позапланової документальної перевірки на предмет бюджетного відшкодування ПДВ, то така увага викликана показниками господарської діяльності ТОВ, що упродовж 2019 - першого півріччя 2020 року «Верба–ВВ» стабільно звітується винятково про збиткову діяльність.

Динаміка сплати податків  свідчить про значне зменшення сплати ТОВ податку на прибуток. Водночас ТОВ із середньою зарплатою 4 тисячі гривень  (на Волині середня зарплата підприємств лісової галузі-9,5 тисячі гривень) протягом 2018 – 2020 років експортовано власну продукцію нерезидентам Італії, Бельгії, Данії, Нідерландів, Іспанії, Туреччини, Польщі тощо, що у загальному обсязі поставок  займає 94,4 відсотка.

Таке успішне на зовнішніх ринках підприємство має належне кадрове забезпечення та достатні виробничі потужності. Втім, залучає до надання послуг чимало підприємців-фізичних осіб, формуючи мільйонні витрати.

Аналіз діяльності ТОВ свідчить, що підприємство формує податковий кредит та витрати, в тому числі по операціях із отримання послуг у фізичних осіб-підприємців, які за даними ІТС «Податковий блок», звітності форми 1-ДФ та ЄРПН здебільшого не забезпечені для здійснення господарської діяльності достатньою кількістю трудових ресурсів та не мають необхідних виробничих потужностей.

Враховуючи ймовірні ризики мінімізації сплати податків та результати аналізу розбіжностей у податковій звітності «Верба-ВВ», а також низку порушень податкового законодавства, що встановлені в ході попередніх документальних позапланових та планової перевірок, із 21.09.2020 року розпочато документальну виїзну перевірку ТзОВ «Верба-ВВ» по декларації з ПДВ за липень 2020 року терміном 10 робочих днів.

Таким чином, Головне управління ДПС у Волинській області не демонструє жодної вибірковості чи упередженості при призначенні документальних перевірок ТОВ «Верба-ВВ».

Безпідставними є й скарги менеджерів товариства нібито про тиск з боку податкової служби, оскільки виконання повноважень посадовими особами відповідно до вимог закону жодним чином не підпадає під ознаки тиску.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області