Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки легальним доходам волинян до бюджету сплачено понад 3,2 мільярда гривень ПДФО

опубліковано 16 жовтня 2020 о 08:15

Упродовж січня-вересня 2020 року на Волині сплачено 3 мільярди 227 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 4.4 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Із легальних доходів волинян до держбюджету надійшло 822,3 мільйона гривень, а місцеві громади отримали 2,4 мільярда гривень ПДФО.

«Позитивна динаміка надходжень податку на доходи фізичних осіб, яку всупереч складним економічним умовам через коронакризу фіксуємо на Волині, - підсумок спільної роботи податківців та працедавців. Саме відповідальна позиція бізнесу, який дбає про інтереси найманих працівників та держави, - в основі бюджетної стабільності», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Посадовець підкреслила, що ПДФО залишається основним бюджетоутворюючим податком для громад. Тож лише повна та легальна оплата праці, офіційні робочі місця гарантують необхідні надходження до місцевих бюджетів, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Офіційна зарплата – це питання особистої відповідальності не лише роботодавця, а й найманого працівника. Кожен, хто працює легально, відповідно сплачує ПДФО, може розраховувати на підтримку і соціальний захист від держави. Особливо важливо, що саме офіційне робоче місце гарантує страховий стаж, на основі якого призначаються пенсійні виплати», - підсумувала Ольга Ліщинська.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області