Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наявність РРО не потребує найму бухгалтера

опубліковано 27 листопада 2020 о 09:00

Податкова служба Волині спростовує найпопулярніші міфи щодо застосування касової техніки.

Про особливості проведення готівкових розрахунків через РРО фахівці податкової служби краю інформували в ході зустрічі з представниками бізнесу, організованому громадським рухом «Свідомі».

«У колі підприємців побутує думка, що працювати з РРО – це надто складно і обтяжливо для малого бізнесу, особливо – для фізичних осіб-підприємців (ФОП) на спрощеній системі оподаткування. А окрім придбання і налаштування касового апарату, робота із ним вимагає найму бухгалтера. Кожен бізнесмен , котрий вже працює з реєстратором розрахункових операцій знає, що для підприємця реального сектору економіки немає жодних труднощів. Легальний ФОП все одно веде облік своїх продажів для власних потреб, а касова техніка дозволяє робити це навіть простіше та більш якісно. До речі, спеціально для роботи з РРО наймати бухгалтера немає потреби,» - наголосила Олена Нікотіна.

Посадовець підкреслила, що незручності РРО створює лише для тих ФОПів, що ведуть свою діяльність у "тіні", або взагалі виступають прикриттям для великого бізнесу.

«Досить часто підприємці, котрі реалізують побутову техніку, ліки чи вироби з текстилю вважають, що віднесення цієї діяльності до ризикової -необґрунтоване. Але висока прибутковість продажу побутової техніки, створювана небезпека при неконтрольованому обігу ліків та масовість виробів з текстилю за умови тіньового обігу створюють нечесну конкуренцію  для легального бізнесу. Саме легальний бізнес створює робочі місця і сплачує податки. Фактично сьогодні мова йде не про захист бізнесу від контролюючих органів, а про захист легального бізнесу від нечесної конкуренції з боку "тіньовіків"- підсумувала Олена Нікотіна.

Тож підприємцям, котрі здійснюють ризикові види діяльності, обов’язок застосування РРО з 1 січня 2021 року визначено з огляду на те, що вони перебувають частково чи повністю в "тіні".

Довідково: на Волині  РРО використовують 2176 ФОПів, з них 487 перебувають на спрощеній системі оподаткування, в тому числі 391 – на ІІ-й групі єдиного податку. Щонайменше 179 ФОПів-«єдинників» з числа тих, хто використовує РРО, не мають найманих працівників. При цьому саме cеред тих ФОПів, що використовують РРО, найменший відсоток тих, хто припинив свою діяльність (не більше 2,7%).

Фотогалерея

Пресслужба Головного управління

 ДПС у Волинській області