Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спецвикористання волинських лісів додало бюджетам понад 110 мільйонів гривень ренти

опубліковано 22 грудня 2020 о 08:02

За спецвикористання лісів за підсумками одинадцяти місяців 2020 року до бюджетів усіх рівнів на Волині сплачено 111 мільйонів гривень рентної плати. Ріст надходжень з рентної плати має місце до загального та спеціального фондів бюджету.

Зокрема, у звітному періоді до загального фонду надійшло 96,1 мільйона гривень ренти, що на 21,4 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Тим часом, надходження спецфонду склали 14,9 мільйона гривень  ренти за спецвикористання лісових ресурсів, або на 24,7 відсотка більше минулорічних показників.

«Якісне опрацювання інформації та ефективне адміністрування з боку фахівців податкової служби дозволяє бюджетам усіх рівнів отримувати передбачені законом платежі. Для регіонів зі значними лісовими ресурсами, до яких належить Волинь, особливо важливо раціонально їх використовувати. Лише за умови дбайливого ставлення до природних ресурсів та дотримання норм закону при їх використанні держава та громади сповна отримуватимуть визначені законом податки», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що кожна громада, на території якої є ліси, задля власного бюджетного добробуту повинна максимально опікуватися тими, хто використовує лісові ресурси у власній господарській діяльності.  

У податковій службі Волині наголошують, що лише легальна  заготівля з комерційної метою дарів лісу дозволяє громадам залучати вагомі  бюджетні надходження.  

 

Пресслужба Головного управління

 ДПС у Волинській області