Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині 2020 року підприємницьку діяльність здійснювали 28,7 тисячі спрощенців

опубліковано 16 січня 2021 о 08:19

Станом на 1 грудня 2020 року на території Волинської області в умовах спрощеної системи оподаткування працювало 28709 підприємців-фізичних осіб.

На початок 2020 року в області перебувало на обліку в органах ДПС  27466 підприємців-спрощенців.

Як свідчить аналітика, торік понад 13 тисяч волинських спрощенців обрали ІІ групу, а 9412 підприємців-фізичних осіб працювали в умовах ІІІ групи спрощеної системи оподаткування. 6284 фізичних осіб – підприємці І групи спрощеної системи оподаткування.

«Платники єдиного податку-фізичні особи належать до найбільш вразливої категорії платників, оскільки коронакриза суттєво змінила умови здійснення підприємницької діяльності. Разом з тим, кількість спрощенців в області зросла. А це означає, що місцеві громади отримуватимуть передбачені суми єдиного податку. Спростити процес звітування та сплати податків платникам допомагають електронні сервіси ДПС. Враховуючи карантині обмеження та період річного звітування просимо представників  малого бізнесу  спілкуватися з податковою службою дистанційно», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів та строки подання звітності і сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет та електронний сервіс «InfoTAX».

 Пресслужба Головного управління  

ДПС у Волинській області