Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці пропонують бізнесу працювати з програмними РРО

опубліковано 22 січня 2021 о 09:07

Програмні реєстратори розрахункових операцій за своїми функціональними та технічними характеристиками можуть повністю замінити класичний касовий апарат. Більш того, саме програмні РРО - більш сучасний та зручний формат проведення готівкових розрахунків та ведення обліку.

У цьому учасників онлайн-семінару з питань застосування РРО під час здійснення підприємницької діяльності переконували представники податкової служби Волині.

За останніми даними на Волині зареєстровано і працює більше 250 програмних РРО. Тож у податковій службі Волині сподіваються, що представники бізнесу активно впроваджуватимуть у свою діяльність сучасні технологічні рішення, пропоновані ДПС.

У ході онлайн-спілкування заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Сава акцентувала увагу учасників заходу на обов’язковості дотримання законодавчих вимог при проведенні розрахункових операцій. А начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Волинській області Валерій Сургент проінформував представників бізнесу про типові порушення, які допускають підприємці в ході проведення готівкових розрахунків. Втім, питанням №1 онлайн-зустрічі стало обговорення особливостей роботи програмних РРО.

«Мета податкової служби – запропонувати бізнесу найбільш оптимальний та зручний спосіб ведення обліку, зокрема і реєстрації готівкових розрахунків. Класична касова техніка вже поступається новітнім програмним розробках. Тому ми й пропонуємо представникам підприємництва працювати з використанням програмних РРО, які не вимагають значних фінансових витрат, легкі у застосуванні та експлуатації», - наголошує заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Сава. 

Про пропоновані ДПС програмні рішення - докладна інформація у банері «Програмні РРО» на веб-порталі ДПС України.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області