Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волиняни з власних доходів торік сплатили 4,6 мільярда гривень ПДФО

опубліковано 27 січня 2021 о 08:13

Завдяки волинянам, котрі отримують легальні доходи, 2020-го року до бюджету сплачено 4,6 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 7,5 відсотка більше проти аналогічного періоду 2019 року.

Зі сплаченого в області ПДФО понад 3,4 мільярда гривень - дохід місцевих бюджетів. Тож бюджетна стабільність громад Волині найбільшою мірою залежить від кількості офіційних робочих місць, - констатують у податковій службі краю.

«Фінансова спроможність громад неможлива без повної легалізації праці. Саме надходження ПДФО - це той ресурс, який громади стабільно отримують від господарюючих суб’єктів, які здійснюють діяльність на території громади. Тож питання впорядкування трудових відносин  повинно залишатися в полі зору пильної уваги керівників місцевої влади та контролюючих органів», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що повна і своєчасна оплата праці- це індикатор соціальної стабільності в регіоні та країни в цілому.

«Важливо, що саме офіційно працевлаштовані громадяни у разі настання страхового випадку можуть розраховувати на допомогу держави. Оплата лікарняних, допомога по безробіттю, а також пенсійне забезпечення – це гарантовані законом виплати, що залежать від дотримання вимог закону працедавцем та найманими працівниками», - підсумувала Світлана Савчук.  

Оскільки з 1 січня 2021 року в Україні розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році, в Головному управлінні ДПС у Волинській області просять волинян, котрі у минулому році отримали доходи, з яких не сплачено податків, подати річну податкову декларацію до 1 травня 2021 року. З детальною інформацією з питань декларування можна ознайомитися у банері «Деклараційна кампанія -2021».

 Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області