Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок спрощенців до місцевих бюджетів Волині 2020 року – майже 620 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 28 січня 2021 о 08:50

За підсумками 2020 року господарюючі суб’єкти Волині, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів 619,4 мільйона гривень єдиного податку. Це на 8,7 відсотка більше, ніж у 2019 році.

Із отриманої громадами області суми єдиного податку 484,1 мільйона гривень сплатили підприємці-фізичні особи. 66,3 мільйона гривень єдиного податку перерахували юридичні особи. Ще 69 мільйонів гривень спрямували до бюджетів громад сільськогосподарські товаровиробники четвертої групи спрощеної системи оподаткування.

«В умовах світової пандемії наш малий бізнес демонструє позитивну динаміку сплати єдиного податку. Цей момент особливо важливий, оскільки вказує на загалом сприятливий податковий клімат для платників та належний рівень податкової дисципліни представників підприємництва. Тож маємо підстави сподіватися, що економічні наслідки світової пандемії COVID-19 не матимуть вкрай негативного впливу на ситуацію з податковими надходженнями», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас у податковій службі краю в період річного звітування пропонують представникам підприємництва скористатися можливостями Електронного кабінету, що на веб-порталі ДПС України.

«Зважаючи на карантинні обмеження, звітуватися, отримувати актуальну інформацію та виконувати податкові зобов’язання краще без візиту до податкової інспекції. Такі можливості пропонує Електронний кабінет. Загалом спектр електронних послуг Державної податкової служби України враховує особливості діяльності усіх платників податків. Тому дистанційна взаємодія найбільш зручна для тих, хто цінує сучасні інформаційні технології», – підсумувала Світлана Савчук.

Нагадаємо, що спілкуватися з податковою службою дистанційно можна за допомогою сервісу «InfoTAX»

 Пресслужба Головного управління

 ДПС у Волинській області