Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині перші декларанти звітуються про отримані торік доходи від спадщини та продажу майна

опубліковано 29 січня 2021 о 08:25

У переліку перших волинських декларантів - 49 громадян, які задекларували доходи від отриманої у 2020 році спадщини та 24 громадянина, котрі відзвітувалися про минулорічний продаж рухомого і нерухомого майна.

Загалом декларації про отримані торік доходи до державних податкових інспекцій вже подали 132 громадянина. Загальна сума задекларованого ними доходу сягає 13 мільйонів гривень. Ці декларанти визначили до сплати  1 мільйон гривень ПДФО та військового збору.

Щоб відзвітуватися про доходи за 2020 рік 30 волинян скористатися можливостями Електронного кабінету. Тож у податковій службі Волині пропонують громадянам, котрі зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, активніше використовувати сучасні інформаційні технології.

«Спеціальний електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» працює на офіційному веб-порталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян». Цей сервіс дає чудову можливість декларантам не відвідувати податкову інспекцію, а відзвітуватися про доходи дистанційно. Це особливо зручно в період карантинних обмежень. Важливо, що за допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку. Окрім того, створена в Електронному кабінеті. декларація вже міститиме наявні в ДПС дані про доходи та об’єкти нерухомості», - розповіла начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що  подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян.

Закон дозволяє за вибором платника податків  подавати декларацію за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Нагадаємо, що усі платники податків мають можливість спілкуватися з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області