Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До відома суб’єктів господарювання, які придбавають ліцензію на зберігання пального!

опубліковано 16 лютого 2021 о 08:39

Управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області нагадує про необхідність завчасно подбати за внесення чергового платежу за ліцензію на право зберігання пального (виключно для власних потреб чи промислової переробки), а також надати до органу ліцензування визначені Законом України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі - Закон) документи, а саме: оригінал ліцензії, оригінал платіжного доручення з відміткою банку та заяву.

Статтями 3 та 15 Закону встановлено, що дія ліцензії призупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу за ліцензію на підставі письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати заборгованості.

Відповідно до вимог статті 16 Закону контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснюється органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України видавати ліцензії на виробництво спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів і пального, оптову торгівлю спиртом, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами і пальним, на зберігання пального. Для здійснення контролю суб'єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) подає зазначеному органу копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату.     

З огляду на зазначене вище, повідомляємо, що у разі відсутності, на дату спливу терміну чергового платежу за ліцензію, звернення суб’єкта господарювання до органу ліцензування з копією платіжного доручення з відміткою банку, яке свідчить про внесення платежу за відповідну ліцензію на наступний період, таку ліцензію буде призупинено, на термін до сплати заборгованості.

Нагадуємо, що управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області здійснює прийом документів у вівторок та четвер з 10.00 до 16.00 години, обідня перерва з 12.00 до 12.45 години за адресою: м. Луцьк, вул.Ковельська,8. Контактний телефон (0332) 72-81-19.

 Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області