Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективність податкових перевірок на ринку реалізації підакцизної продукції залежить від інформації з громад, - ГУ ДПС у Волинській області

опубліковано 22 лютого 2021 о 08:17

Результативність контрольно-перевірочних заходів з питань дотримання вимог закону у сфері реалізації підакцизної групи товарів залежить, зокрема, від наданої органами місцевої влади інформації про потенційні порушення.

На цьому моменті в ході зустрічі з представниками територіальних громад Луцького району наголосила заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Сава.

«Оскільки акцизний податок з роздрібного продажу зараховується до бюджетів громад, просимо керівників органів місцевої влади бути уважними до питання дотримання вимог закону при реалізації підакцизної продукції місцевим підприємцями. Надзвичайно важливо, щоб усі господарюючі суб’єкти, котрі реалізують спиртне та цигарки, застосовували реєстратори розрахункових операцій. Практика переконує: якщо підприємці застосовуть РРО – виторги зростають і сплата податків теж», - зазначила Світлана Сава.

Посадовець підкреслила, що саме отримана місцева інформація про тих господарюючих суб’єктів котрі ігнорують вимоги закону, - підстава для виходу на фактичні перевірки.

«Наші фахівці завжди ретельно опрацьовують отриману інформацію, за наявності підстав – планують фактичні перевірки, які проводяться без попередження. Такий неупереджений податковий контроль не лише зобов’язує підприємців отримувати ліцензію та працювати із застосуванням РРО, а й сприяє додатковим бюджетним надходженням», - підсумувала Світлана Сава.

Нагадаємо, що для обліку готівкових розрахунків ДПС України пропонує платникам скористатися програмними РРО. Детальніше - у банері «Програмні РРО».

Фото по темі:

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області