Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Темпи податкових надходжень до місцевих бюджетів Волині випереджують минулорічні показники майже на 10 відсотків

опубліковано 03 березня 2021 о 08:21

Протягом січня-лютого 2021 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 892,8 мільйона гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених податків до бюджетів громад на 9,6 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

«Понад 78 мільйонів гривень податкових платежів, які громади додатково отримали до фактичних надходжень минулого року, дають підстави планувати фінансування і виконання соціально-економічних програм. Впевнена, що кожен лідер місцевого самоврядування зацікавлений у тому, щоб громада була фінансово спроможна. Практика переконує, що бюджетна стабільність неможлива без дієвого діалогу з представниками соціально відповідального бізнесу», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що саме сплачений з легальних доходів ПДФО, насамперед з офіційної зарплати, залишається бюджетоутворюючим для місцевих громад.

«Вагомі додаткові надходження можна залучити  під час кампанії декларування доходів громадянами, отриманими у 2020 році. Саме зараз кожному керівнику органів місцевого самоврядування  під силу переконати мешканців, що добробут їх громади залежить від їх особистого внеску  у вигляді сплаченого ПДФО з отриманих доходів», - наголошує Світлана Савчук.

Отож, у податковій службі Волині нагадують, що доходи повинні задекларували власники земельних паїв площею понад 2 га у разі надання їх в оренду. Окрім того, подати річну податкову декларацію зобов’язані мешканці громад, які минулого року отримали доходи від здачі в оренду сільськогосподарської техніки чи від обробітку землі власною технікою в період сезонних польових робіт з комерційною метою, тобто на оплатній основі.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області пропонують декларантам для подання декларації скористатися можливостями Електронного кабінету.  Зокрема, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».

Про особливості подання декларації  про майновий стан і доходи – у тематичному банері «Деклараційна кампанія- 2021».

Нагадаємо, що спілкуватися з податковою службою дистанційно можна також за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

 ДПС у Волинській області