Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З легальних доходів волинян сплачено 783 мільйони гривень ПДФО

опубліковано 16 березня 2021 о 08:45

Завдяки офіційним робочим місцям та легальним доходам волинян у січні-лютому 2021 року до бюджетів усіх рівнів сплачено майже 783 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 12 відсотків більше проти аналогічного періоду торік.

Із загальної суми надходжень податку на доходи фізичних осіб 198,2 мільйона гривень надійшло до держбюджету. Тим часом, 584,6 мільйона гривень ПДФО – дохід місцевих громад.

«Очевидно, що саме офіційні робочі місця гарантують громадам стабільні надходження податку на доходи фізичних осіб. А  кожен, хто працює легально або ж свідомо декларує доходи і сплачує податки, робить особистий фінансовий  внесок у розвиток країни. Варто кожному врахувати, що соціальний захист у майбутньому залежить від податкової дисципліни сьогодні, оскільки лише офіційна робота передбачає соціальну підтримку від держави у випадку втрати працездатності чи виходу на пенсію», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинські області Світлана Савчук.   

Водночас у податковій службі краю звертають увагу лідерів місцевого самоврядування на можливості залучити додаткові бюджетні надходження у період кампанії декларування доходів.

«Для аграрної Волині важливо, щоб доходи задекларували власники земельних паїв площею понад 2 га у разі надання їх в оренду. Окрім того, подати річну податкову декларацію зобов’язані мешканці громад, які минулого року отримали доходи від здачі в оренду сільськогосподарської техніки чи від обробітку землі власною технікою в період сезонних польових робіт з комерційною метою, тобто на оплатній основі. Це буде їх посильний внесок у розвиток своєї громади», - підкреслила Світлана Савчук.

Нагадаємо, що подати річну податкову декларацію потрібно до 1 травня 2021 року та сплатити визначений податок на доходи фізичних осіб і військовий збір.

З детальною інформацією з питань декларування можна ознайомитися у банері «Деклараційна кампанія -2021».  Для подання річної податкової декларації варто скористатися Електронним кабінетом.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області