Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Без участі голів територіальних громад наповнювати бюджет складно, - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 17 березня 2021 о 08:36

Кожна територіальна громада має резерви для забезпечення бюджетних надходжень. Насамперед, це наявні необліковані робочі місця та землі, що використовуються без належного оформлення.

«Такі факти ми виявляємо в ході аналізу інформаційних ресурсів. Але краще Вас ніхто не знає про такі випадки, бо з цими питаннями працюєте щодня», - звернув увагу голів територіальних громад на зустрічі за круглим столом у Володимир-Волинській міській раді заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Богдан Шинкарчук.

Посадовець наголосив, що податкова служба налаштована на діалог з платниками податків та керівниками громад з тим, щоб забезпечити реальну фінансову самостійність місцевого самоврядування.

«Без допомоги голів громад наповнювати бюджет складно. Тому ми просимо кожного голову громади надавати нам інформацію про підприємців, які не повною мірою сплачують податки чи використовують землю громади без належних документів. За кожним таким фактом – серйозні бюджетні втрати», - підкреслив Богдан Шинкарчук.

За словами посадовця, найкраща взаємодія між фахівцями податкової служби – це систематичне інформування у письмовій формі про потенційні зловживання на ринку підакцизної продукції, у сфері оплати праці, особлива увага – питанням використання земельних ресурсів.

Нагадаємо, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, повинні до 1 лютого подавати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік, та інформувати відповідний контролюючий орган про укладення нових, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання до 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зазначені зміни.

Форма таблиці, за якою необхідно надавати таку інформацію, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.09.2015 №783.

Фотогалерея

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області