Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про доходи понад 1 мільйон гривень вже відзвітувалося 40 волинян

опубліковано 28 квітня 2021 о 08:45

Коментар начальника Головного управління ДПС у Волинській області Світлани Савчук інформаційному агентству "Конкурент"

Із майже п’яти тисяч волинських декларантів 40 громадян вказали у деклараціях доходи, що перевищують 1 мільйон гривень.

Загалом в області 4900 громадян вже відзвітувалися про доходи, отримані торік. Вони визначили до сплати 16,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб і 2,4 мільйона гривень військового збору.

За останніми даними волиняни задекларували 635 мільйонів гривень доходів за 2020 рік. Оскільки кампанія декларування доходів – на фінішній прямій, у податковій службі краю просять волинян виконати свій конституційний обов’язок до 1 травня 2021 року.

«Усі, хто торік отримав доходи, з яких не сплачено ПДФО,  повинен виконати свій обов’язок, передбачений ст.67 Конституції України.  Тим паче, що в умовах карантинних обмежень Державна податкова служба подбала про можливість для кожного подати декларацію не лише  в паперовому вигляді, а й за посередництвом Електронного кабінету. До речі, цього року кількість декларантів, які відзвітувалися в електронному вигляді, суттєво зросла», - розповіла начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців наголосила, що в умовах світової пандемії та військового протистояння держава і громади особливо потребують коштів для фінансування заходів оборонного характеру та медичної сфери.

«Зробити свій посильний індивідуальний внесок у розвиток країни задля ефективної протидії ворогові та більш якісного медичного обслуговування може  кожен. Перший крок, який варто зробити – це чесно задекларувати доходи», - підсумувала Світлана Савчук.

Нагадаємо, що за вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку до 1 травня 2021 року.