Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині фіксують ріст надходжень ренти за користування надрами

опубліковано 28 квітня 2021 о 09:00

Господарюючі суб’єкти, які видобувають корисні копалини на Волині, за підсумками першого кварталу 2021 року за користування надрами сплатили до бюджету 15,6 мільйона гривень рентної плати. Сума перерахованої до бюджету ренти  майже вдвічі – на 95,5 відсотка, перевищує минулорічні показники.

Зокрема, у звітному періоді до бюджету надійшло майже 2,6 мільйона гривень рентної плата за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення  та місцевого значення. 12 мільйонів гривень – це сплачена рента за користування надрами для видобування природного газу.

Нагадаємо, що згідно ст. 252 Податкового кодексу України платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин є суб’єкти господарювання, у тому числі громадяни України, іноземці та особи без громадянства, зареєстровані відповідно до закону як підприємці, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів на користування надрами (далі - спеціальний дозвіл) в межах конкретних ділянок надр з метою провадження господарської діяльності з видобування корисних копалин, у тому числі під час геологічного вивчення (або геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою) в межах зазначених у таких спеціальних дозволах об’єктах (ділянках) надр.

У разі укладення власниками спеціальних дозволів з третіми особами договорів на виконання робіт (послуг), пов’язаних з використанням надр, у тому числі (але не виключно) за операціями з давальницькою сировиною, платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин є власники таких спеціальних дозволів.

Сектор інформаційної взаємодії

 Головного управління  ДПС у Волинській області