Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині діалог з платниками акцизного податку – основа стабільного надходження коштів від плати за ліцензії

опубліковано 11 травня 2021 о 09:40

На Волині місцеві бюджети стабільно отримують надходження від плати за ліцензії на продаж підакцизних товарів. У січні-квітні 2021 року в області фіксують значне перевиконання індикативних показників із плати за ліцензії на право реалізації підакцизної продукції.

Зокрема, за отримані ліцензії на право оптового і роздрібного продажу алкоголю і тютюну до місцевих бюджетів Волині вже залучено понад 7,2 мільйона гривень. Понад визначені індикативні показники - на 35 відсотків більше, залучено надходження від плати за ліцензії на право оптової торгівлі, і на 26 відсотків більше -  плати за ліценізї на роздрібну реалізацію алкогольними і тютюновими виробами.

Актуальні для бізнесу питання реалізації підакцизної продукції у весняно-літній період стали темою чергової зустрічі начальника управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області Наталії Єлової з платниками акцизного податку.

«Якісна консультаційна допомога бізнесу – серед факторів, що мають визначальне значення для своєчасного надходження плати за ліцензії на право реалізації та зберігання підакцизної пррдукції», - коментує начальник управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області Наталія Єлова.

Посадовець запвенила, що саме живе спілкування з представниками підприємництва, з дотриманням усіх карантинних вимог, дозволяє обговрити проблемні питання, що виникають при затсосуванні норм чинного законодавсва платниками акцизного податку, а також попередити порушення закону у сфері обігу підакцизної продукції.

«Кожен із працівниікв нашого управління завжди надає кваліфіковану консультаційну допомогу предстанвикам бізнесу, які звертаються до нас за дозвільними документами. Разом з тим, практика  зустрічей за круглим столом сприяє взаємному розумінню важливості виконання зобов’язань кожною стороною. Результат такого діалогу – ріст бюджетних надходжень держави і громад», - підсумувала Наталія Єлова.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області