Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Волині 86 відсотків податкових звітів подають в електронному вигляді

опубліковано 25 травня 2021 о 09:40

Із майже 208 тисяч звітних документів, що надійшли на опрацювання до податкової служби від волинських платників податків до 1 травня 2021 року, 179 тисяч подано засобами електронного зв’язку. На паперових носіях за цей же період надійшло майже 29 тисяч звітних документів.

Таким чином, в області 86 відсотків звітів до ДПС протягом січня-квітня 2021 року подано в електронному вигляді.

Про це учасників зустрічі з представниками громадського руху #SaveФОП у Волинській ОДА поінформувала начальник управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Волинській області Ірина Чуйко.

«Врахувавши побажання платників податків та рекомендації Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області, в період річного та квартального звітування у місцях провадження підприємницької діяльності, зокрема на ринках, та у Центрах обслуговування платників, ми організували роботу консультаційних пунктів, у яких  працювали волонтери-ветерани податкової служби. Саме за їх допомогою до подання звітності в електронному вигляді вдалося залучити чимало прихильників паперового формату серед підприємців-фізичних осіб», - наголосила посадовець.

Начальник управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Волинській області повідомила, що за період річного декларування, тобто до 10 лютого 2021 року,  волонтери податкової служби додатково залучили до подання звітності в електронному вигляді 3000 фізичних осіб – підприємців, за період  подання квартальної звітності, до 11.05.2021 року,  за допомогою волонтерів ДПС ще більше 1000 волинських підприємців скористалися можливостями дистанційного звітування через Електронний кабінет.  

Нагадаємо, що задля комфорту платників податків на Волині діє спеціальний сервіс «Електронна черга», за допомогою якого платники податків можуть самостійно визначити дату та час відвідування ЦОП.

Скористатися спеціальною програмою «Електронна черга» можна за посиланням, що розміщене на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області в банері «Центри обслуговування» в розділі «Електронна черга».

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області