Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині показники сплати податків перевищили минулорічні на 27,3 відсотка

опубліковано 09 червня 2021 о 09:00

Платники податків Волині впродовж п’яти місяців  2021 року сплатили до бюджетів усіх рівнів 4 мільярди 494 мільйони гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених в області податків  на 963 мільйони гривень більша проти аналогічного періоду торік.

«Ріст сплати податків, що за підсумками п’яти місяців  поточного року склав 27,5 відсотка, відкриває гарні перспективи для успішного завершення з точки зору забезпечення бюджетних надходжень першого півріччя. Цей момент важливий не лише для своєчасного фінансування з державного бюджету соціально-економічних програм. Громади теж отримують податкові надходження своєчасно. Тож мають можливість планувати витрати для втілення соціально важливих ініціатив з врахуванням додатково залучених надходжень», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Серед чинників, що дозволяють податківцям більш ефективно адмініструвати податкові платежі, в ГУ ДПС у Волинській області називають впровадження сучасних інформаційних технологій.

«Саме електронний формат взаємодії з бізнесом забезпечує якісно новий рівень обміну інформацією та запобігає корупційним ризикам. Інформаційні рішення та електронні сервіси, пропоновані бізнесу ДПС, суттєво полегшують процес звітування перед податковою. Разом тим, фахівці податкового адміністрування своєчасно отримують повну інформацію для подальшою аналітичної роботи задля протидії схемам мінімізації. Ми першочергово зосереджуємо увагу на діяльності платників, які створюють ризики несплати податків», - підсумувала Ольга Ліщинська.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області