Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині власники нерухомості поповнили місцеві бюджети на понад 46 мільйонів гривень

опубліковано 09 червня 2021 о 08:17

Протягом січня-травня 2021 року власники нерухомості, що підлягає оподаткуванню, сплатили до місцевих бюджетів Волині 46,3 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Таким чином, нині надходження громад Волині від оподаткування нерухомості на 28 відсотка перевищують минулорічні показники.

Оскільки саме зараз триває процес вручення податкових повідомлень-рішень про нараховану суму податку на нерухомість громадянам, у податковій службі Волині просять усіх власників нерухомого майна відповідально поставитися до виконання податкових зобов’язань.

Кожен власник нерухомості має право на звірку з органами ДПС  щодо нарахованої суми податку та відображення у базах даних інформації про належне майно. Таку звірку можна провести в Центрі обслуговування платників.

Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Втім, більш зручний варіант - отримати ключ електронного цифрового підпису, зареєструватися в Електронному кабінеті та в режимі онлайн дізнаватися про нараховані податкові платежі, - рекомендують у податковій службі Волині.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області