Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба пропонує громадам Волині новий формат взаємодії

опубліковано 18 червня 2021 о 08:40

Податківці Волині планують запровадити досвід пілотного проекту з покращення взаємодії між податковою службою та органами місцевого самоврядування. В основі діалогу податківців з громадами - напрацювання територіальних органів ДПС Черкаської, Чернігівської, Івано-Франківської та Дніпропетровської областей.

Про це на зустрічі з керівниками громад та представниками агропромислового комплексу області, що відбулася у м. Ковель, повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

«Здатність громад ефективно та якісно вирішувати актуальні питання, насамперед, залежить від їх фінансового забезпечення. Наше завдання – допомогти керівникам громад залучити до бюджету передбачені чинним законодавством податки і збори», – наголосила Ольга Ліщинська.

Посадовець запевнила, що фахівці податкової служби Волині  надаватимуть методичну та консультаційну допомогу з тим, щоб органи місцевого самоврядування отримали повну інформацію щодо обсягів потенційних податкових залучень.

«Податкова служба не ставить за мету тиснути на бізнес задля збільшення показників сплати податків.  На кожну фізичну та юридичну особу закон покладає обов’язок  чесно сплачувати податки. Тож маємо спільно з керівниками громад визначити найбільш оптимальну модель для покращення адміністрування і росту надходжень місцевих бюджетів», - підсумувала Ольга Ліщинська. 

Довідково: на першому етапі лідерам місцевого самоврядування пропонується створити або ж впорядкувати вже існуючий паспорт територіальної громади. Оновлена та опрацьована  інформація  фахівцями податкового адміністрування з паспорту громади повинна стати базою для визначення податкової спроможності кожної з громад.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області