Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині податкові ревізори провели 639 документальних перевірок

опубліковано 24 червня 2021 о 10:20

З початку 2021 року, після зняття заборони на перевірки, податкові ревізори Головного управління ДПС у Волинській області провели 639 документальних планових та позапланових перевірок. Через мораторій на перевірки документальних перевірок торік проведено на 55 % менше, ніж за 2019 рік. Карантин зупинив всі планові перевірки у березні 2020 року.

Про це учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформував начальник  управління податкового аудиту ГУ ДПС в області Олександр Лебедь.

«За результатами контрольно-перевірочної роботи за виявлені порушення платникам податків донараховано 88,4 мільйона гривень податкових зобов’язань разом зі штрафними санкціями. До бюджету вже надійшло 13,5 мільйона гривень. Важливо, що фахівці податкового аудиту під час перевірок зменшили заявлені збитки на понад 20 мільйонів гривень та від'ємне значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту в сумі 76,8 мільйона гривень», - розповів Олександр Лебедь.

Посадовець наголосив, що згідно п.77.2 ст.77 ПКУ «до плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи».У плані-графіку документальних перевірок на 2021 рік з врахуванням коригування – 234 платники податків Волині, з яких 143 юридичні особи.

Щодо позапланових перевірок суб’єктів господарювання реального сектору економіки, які сформували сумнівний податковий кредит з ПДВ, то податківці при визначенні таких підприємств для проведення перевірки керуються ознаками ризиковості. Окрім того, позапланові перевірки проводяться, якщо суб’єкт господарювання декларує від'ємне значення з ПДВ, що підлягає бюджетному відшкодуванню чи яке становить більше 100 тисяч гривень.

«Вже цього року організовано та проведено 58 документальних позапланових перевірок щодо достовірності заявлених до відшкодування сум ПДВ. Із заявлених до відшкодування 26 мільйонів гривень ПДВ 7,1 мільйона гривень під час позапланових перевірок упереджено. Органи ДПС налаштовані і надалі посилювати контроль за найбільш ризиковими платниками та зосереджувати ресурси не на зростанні кількості перевірок, а підвищенні їх якості», - підсумував Олександр Лебедь.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області